C-WERK®: GRUNDIG Security’den öncü yüz tanıma

Yüz tanıma, bir kişinin yüzünü temel alarak kimliğini belirleme – veya kimliğini doğrulama – yöntemidir. Bu yöntem, biyometrik güvenlik içinde bir kategoridir. C WERK’in yüz tanıma işlevi, örneğin video kayıtlarında kişileri aramak için kullanılabilir. İşlev ayrıca, stadyuma girmeden önce kayıtlı holiganlar veya bir kumarhane girişinde bilinen kumar bağımlıları gibi belirli kişilere gerçek zamanlı olarak uyarı vermek için de kullanılabilir.

Yüz tanıma işlevi, yüzlerin tanınmasını ve tanımlanmasını sağlar. Ek olarak, daha fazla otomatik işlem gerçekleştirmek için tanınan yüzü mevcut bir fotoğrafla eşleştirmek mümkündür.

C-WERK® GRUNDIG Security ile kapsamlı yüz tanıma çözümleri sunar. İki tür analitik ayırt edilmelidir:

a) Kameradaki analizler (Edge Analytics). Bu seçenek ile kamerada yüz tanıma gerçekleşir. Tanınan yüz, bir “kara liste” veya bir “beyaz liste” ile karşılaştırılır. E-posta gönderme, mobil uygulama üzerinden uyarı verme vb. işlemler doğrudan kameradan gerçekleştirilir. Avantaj: Ek sunucu gerekmez. Ancak, bu tür bir analizle, yüz tanıma için birçok kameranın bulunduğu bir sistemde toplama daha az zarif bir şekilde çözülebilir. Ayrıca yüz listelerinin yenilenmesi merkezi olarak yapılamaz. Bu dezavantajlar, sunucu tabanlı analitik kullanılarak aşılabilir.

b) Sunucu tabanlı analitik. Burada birçok görüntü kaynağından yüz tanıma tek bir sunucu üzerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilir. Yüzler gerçek zamanlı olarak analiz edilir ve bir veri tabanındaki girişlerle karşılaştırılır. Bu veritabanının bakımı merkezi olarak yapılır. Diğer avantajlar: birden fazla giriş ve çıkış aynı anda izlenebilir. Bu C-WERK çözümü ayrıca bir sayma işlevi, gösterge tablosu ekranı ve kapsamlı raporlama sunar. Ayrıca, tespit edilen yüzün konumu da bir vaziyet planında görüntülenebilir.

Tanımlanan yüzler vaziyet planında görselleştirilir.

GRUNDIG Security ile neredeyse tüm yüz tanıma çözümü gereksinimleri hem verimli hem de uygun maliyetli bir şekilde uygulanabilir. Yüz tanıma, C WERK’in diğer birçok analiz işleviyle serbestçe birleştirilebilir.

Haber Listesine Dön